Country time with Mr-Country

november 2021

Waylon Jennings was een Amerikaanse countryzanger en gitarist die in de jaren 70 zijn grootste successen behaalde.

Jennings wordt gezien als één van de invloedrijkste en succesvolste country artiesten aller tijden en tevens als één van de belangrijkste  vertegenwoordigers van de outlaw-country.

Hij is bij veelmensen vooral bekend  als de verteller uit detv serie The Dukes  of Hazzard, waarvan hij ook de titelsong schreef en  inzong.

Waylon Arnold Jennings, geboren  op 15 juni 1937, overleden 15 juni 2002 in de Verenigde Staten.

© Mr-Country

voetnoot:

Outlaw is een term uit de countrymuziek. Het verwijst naar de substijl outlaw-country, tot 1976 getypeerd als progressieve country, die vooral invloedrijk was van circa 1970 tot 1978. Outlaws verwijst ook naar de countryartiesten uit deze stijl, waarbij ‘outlaw’ (vogelvrij, buiten de wet) vooral verwijst naar het feit dat zij zich buiten het establishment in de countrymuziek plaatsten, vooral door de eigen keuze van producer en opnamestudio.

De belangrijkste vertegenwoordigers uit de jaren zeventig waren Waylon Jennings, Willie Nelson, Jessi Colter, Tompall Glaser en Kris Kristofferson. Het middelpunt van het muziekgenre wordt gemarkeerd door het album Wanted! The outlaws (1976).